Loading...

Get Adobe Flash player

עשב חיטה / מיץ עשב חיטה.

 ד"ר פנינה בר סלע-ד"ר בתזונה ובביולוגיה רפואית מוסמכת ע"י ד"ר אן ויגמור בשיטה.

עשב החיטה הוא אחד המנקים החשובים ביותר בתחום המזון,כאשר סוחטים אותו למיץ.
פעולתו היא המבורכת ביותר  כאשר הוא נלקח טרי.

עשב חיטה כמיץ עשיר במרכיבים  תזונתיים הנקלטים היטב וערכה של כוס עשב חיטה כשל ירקות

עשב החיטה - מעלות המיץ:

  • בטא-קרוטן, ויטמין C, וויטמין E(שהם ויטמינים אנטיאוקסידנטים).
  • עשיר במינרלים, במיוחד אשלגן.
  • מכיל סידן, מגנזיום, ברזל, אבץ ועוד.
  • מכיל את כל חומצות האמינו החיוניות ורבות אחרות החשובות לבריאות.
  • מכיל כלורופיל העוזר לניקוי הגוף.
  • עשיר באנזימים: פראוקסידאז, קטלז, טרנסהידרוגנזות, וסופר אוקסיד דסמוטז.
  • מנקה רעלים וחומרי פסולת מהמעי הגס.
  • עוזר לתפקוד מערכת העיכול. מונע עצירות. עוזר בריפוי מחלות המעי הגס.
  • משפר את תפקודי הכבד.
  • משפר את זרימת הדם ומקל על אספקת מזון וחמצן לתאים.
  • במקרים מסוימים עוזר לריפוי אנמיה הנובעת ממחסור בברזל.
  • במקרים מסוימים, מעלה את מספר התאים הלבנים בדם, שעה שמספרם נמוך.
  • מחזק את המערכת החיסונית.
  • מסייע לריפוי פצעים מוגלתיים ומנקה זיהומים בקטריאליים.
  • עוזר כנגד ריקבון שיניים ופצעים בפה ובלשון.
  • עוזר לבעיות עור מסוימות.
  • שומר על הצבע הטבעי של השיער ומונע האפרה מוקדמת.
  • לנשים- עוזר לריפוי בעיות בנרתיק.
  • מסלק עייפות ומעלה רמה אנרגטית. (תחליף מצוין לקפה).
  • מצמצם נזקי קרינה.
  • עוזר במיוחד במחלות כרוניות כגון:
  • סרטן,
  • דלקת מפרקים,
  • מחלות דרכי העיכול,
  • כולסטרול גבוה,
  • אסטמה,
  • לחץ דם גבוה,
  • עצירות,
  • סוכרת שאינה מטופלת באינסולין,
  • פרקינסון,
  • השמנה ועוד.
  • עוזר מאוד לאנשים בריאים לחזק את מערכות הגוף ולשמור על תפקוד יצירתי, פעיל ומלא שמחת חיים.

עשב החיטה:טיפול במיץ

לדעת אן ויגמור, התפתחות מחלות רבות מתחילה בתפקוד בלתי תקין של המעי הגס. הוא מהווה חממה לחומרי רעל ולחיידקים מזיקים, שמתפתחים על שאריות מזון גרוע שלא הורחקו מן הגוף.

מיץ עשבהחיטהמנקה את המעי הגס ומסלק את הפסולת (חשוב מאד לזכור שמיץ עשב החיטה איננו טוב לטיפול בכל המחלות, וחייבים לפני תחילת השימוש בו להתייעץ עם מומחה).
מיץ עשב החיטהעשיר מאד בויטמינים רבים, במינרלים ובמיוחד באנזימים, המחזקים את המערכות החיוניות, ומספקים מרץ רב.

מיץ עשב החיטההוא מזון המופק בדרך של סחיטת העלים הירוקים של החיטה שהונבטה וגודלה בשיטה אורגנית לגובה שבין 20- 15 ס"מ . הסחיטה נעשית ע"י מכונה בעלת סיבובי מנוע איטיים. את המיץ שותים בכמויות קטנות המותאמות אינדיבידואלית .

עשב חיטה - אופן הכנתו של מיץ נבט חיטה

סחיטת מיץ מעשב חיטה

למגדלים

  1. יש לחתוך את העשב מהמגש בעזרת סכין חד, קרוב ככל האפשר לפני הקרקע.
  2. אחרי החיתוך, אפשר לשמור את העשב במקרר, במדפים התחתונים, בתוך שקית ניילון עם כמה חורים קטנים. אפשר להכניס לשקית כהה. ניתן לשמור את העשב 5 - 6 ימים. העשב צריך להישמר ירוק. לאחר שהוא מצהיב אין להשתמש בו.
  3. מי שמגדל את העשב בבית, ייטיב לעשות אם יקצור את העשב טרי מידי יום ביומו.
  4. שוטפים את העשב מתחת לברז בתוך מסננת, ואז הוא מוכן להכנת המיץ.
  5. המיץ נסחט במכונות מיוחדות ידניות, או חשמליות שסיבובי המנוע שלהם איטיים. לא יותר מאשר 80 סיבובים בדקה. המכונות הנמכרות בארץ, לסחיטת מיץ ירקות לא מתאימות לסחיטת מיץ עשב החיטה, שכן סיבובי המנוע מהירים, המיץ מתחמצן ומאבד חלק ניכר מערכו. אפשר להשתמש במכונות בשר ידניות אשר הוצא ממנה הסכין.
    המכונות המיוחדות למיץ עשב החיטה בניות כך שיש להן שני פתחים. מפתח אחד יוצא המיץ ומהפתח השני - שאריות העשב היבש.
  6. יש לקחת קבוצה קטנה של עשב חיטה והכנס אותה למכונה עם הקצה העליון כלפי מטה. עם סיבובי הידית או המנוע, תמשוך המכונה את העשב פנימה לתוך סליל הטחינה. המיץ יטפטף מהפתח אחד והפסולת תצא מהפתח השני. במכונות בשר יש לפתוח את הטבעת ולהוציא את הסיבים.
  7. לאחר שמיץ עשב החיטה נסחט, רצוי לשתותו מיד.
    הוא לא יציב ומאבד מערכו, לכן צריך להשתמש בו תוך 10 דקות לכל היותר. רצוי לשתותו בניחותא.
  8. אנשים בריאים, יכולים לשתות כשליש כוס מיץ חיטה ליום. רצוי על  קיבה ריקה, בבוקר. אם שותים אותו בשעות מאוחרות יותר, יש להקפיד על שעה לפני האוכל, או שעתיים אחריו. אם טעמו מכביד על מישהו או אז אפשר למהול אותו בקצת מים, או להוסיף לו מעט מיץ ירוק אחר, כמיץ מלפפונים או מעט סלרי, או פטרוזיליה, או שמיר. לא מומלץ לשתות את המיץ מאוחר בערב.
  9. אנשים חולים, חייבים בייעוץ מומחה, בנושא שתיית מיץ החיטה. ישנן מחלות וסימפטומים בהם אסור להשתמש במיץ החיטה. לא רצוי ולא נכון יהיה שאדם חולה יחליט בעצמו עם עצם השתייה וכן על הכמויות. הכמויות נקבעות באורך פרטני לאדם חולה ומשתנות לפי תגובותיו, וצמחי המרפא שהוא מקבל במהלך מחלתו.

המלצותיה של ד"ר אן ויגמור ביחס לשתיית מיץ עשב החיטה

מיץ עשב החיטה מנקה חזק ויכול לעתים לגרום לבחילה. שכן הוא מתחיל לפעול מיד עם הטוקסינים הנמצאים על הריפוד הרירי של הקיבה. אפשר לשתות מיץ עשב חיטה מעורב עם מיץ ירוק אחר כדי להאט את פעילותו, או עם קצת מים.

מיץ עשב חיטה בהריון

מותר לשתות מיץ עשב חיטה בזמן הריון. מספיק כ - 1/4 - 1/3 כוס.

לא רצוי לשתות מיץ בזמן הנקה, באשר הוא יכול לייבש במידה קטנה את החלב. בזמן הריון - מומלץ לשתות רק עם מרגשים נוח עם הטעם, עד חודשיים לפני הלידה.

מיץ עשב חיטה לילדים

לילדים אפשר לתת את המיץ מעורב עם מיץ תפוחי עץ, בהתאם לגילם. לתינוקות אפשר לתת כפית אחת של המיץ, מעורב במיץ תפוחי עץ, כאשר הם מעל גיל שנה (לא לפני כן). בגיל 6 - 7 שנים ומעלה הם יכולים לשתות 1/4 כוס. מיץ עשב חיטה טוב מאוד לילדים היפר אקטיביים.

מיץ עשב החיטה מתעכל במשך  כ - 30 דקות. ד"ר אן וויגמור מכנה את מיץ עשב החיטה "הנס הירוק". היא אומרת כי 7 ק"ג של עשב חיטה שווה - ערך תזונתי ל - 170 קילוגרם של ירקות טובים. לפי ד"ר אן וויגמור, מנטרל את הפלואור במים כמו גם חומרים נוספים, כאשר שמים עלי עשב חיטה בתוך כד מים ומשאירים זאת שם מספר שעות. לדעתה אצל ילדים היפר אקטיביים שתיית המיץ, מנטרלת את עודפי המתכות הכבדות הנצברות אצלם לעיתים.

ידוע שבעלי חיים חולים, דוגמת כלבים וחתולים תרים באופן אינסטינקטיבי אחרי עשבי דגניים כדי לאוכלם.

עשב חיטה - גידול

  1. ניתן להשתמש במספר אפשריות - קופסאות קרטון שטוחות , קופסאות קלקר , מגשי פלסטיק או אחר. רצוי בגודל של בערך 30X50 סנטימטר. יש לנקב בתחתית מגש הפלסטיק מספר חורים בעזרת מקדחה. אין צורך לקדוח חורים בקופסאות קרטון הן לשימוש חד פעמי. קלקר ופלסטיק לשימוש רב פעמי.
  2. יש לפזר בקופסא אדמה טובה ומפוררת בגובה של כ- 2-3 ס"מ. רצוי באדמה מעורבת בקומפוסט טוב. ישר את האדמה ביד או בעזרת מקל.
  3. יש להשרות במים זרעי חיטה אורגנית למשך 12-24 שעות והחלף את המים פעם אחת.
    (בקיץ ההשריה קצרה בחורף יותר ארוכה).
  4. טוב להשתמש בזני "חיטת חורף קשה". פזרו את זרעי החיטה שהושרו, על האדמה בשכבה די צפופה וישרה.
  5. כסו את הזרעים ב- כאחד ס"מ אדמה, או הפכו עליהם מגש פלסטיק. אם מכסים במגש צריך להורידו אחרי שלושה ימים כדי ולחשוף את הזריעה לאור.
  6. יש להשקות את הזרעים לפי הצורך. פעם ביום או פעם ביומים, לפי מזג האוויר ולחות הקרקע.
  7. הקופסאות צריכות להיות בצל, במיוחד חשוב הדבר בקיץ. ציפורים חומדים את נבטי החיטה, על כן רצוי לכסות את הקופסאות ברשת.
    באותו אופן אפשר לזרוע את החיטה בגינה ביתית. אז הזריעה נעשית ישירות בערוגות. אם זורעים בקופסאות אפשר להחזיקן במרפסת (לא עם שמש דרומית בקיץ). אפשר להכין כוננית פשוטה עם מדפים שמעמידים עליהם את הקופסאות.
    את עשב חיטה ניתן לגדל כל השנה, בחוץ, בדירה, בכפר או בעיר. אפשר למצוא תנאים מתאימים בכל מקום. זו גם תעסוקה נהדרת לילדים.
  8. קצור את עשב החיטה בעזרת סכין מטבח חד, כאשר היא מגיעה לגובה 12-15 ס"מ. אפשר להשתמש בגידול שני אך איכותו פחותה.

עשב חיטה גידול במים

אפשר לגדל עשב חיטה במים בלבד, בלי צורך באדמה. היבול יהיה יותר קטן, הערך התזונתי יהיה מעט יותר דל, אך עדיין טוב מאוד. שכן עיקר החומרים לנבט מצויים בזרע. (ישנה חשיבות רבה לתנאי הגידול של הצמח ממנו נלקחו הזרעים).

  1. השרו במים, כפי שהוסבר לעיל.
  2. קחו מגש פלסטיק שנוקבו בו חורים קטנים.
  3. פזרו את הזרעים הלחים בשכבה צפופה על פני המגש.
  4. כסו את הזרעים במגש נוסף.
  5. השקו את הזרעים (אפשר מתחת לברז). 2-3 פעמים ביום בהתאם לטמפרטורה באוויר.
  6. כאשר מופיע נבט קטן (לאחר 2-3 ימים), הורידו את המגש העליון והמשכו להשקות פעמיים ביום.
    שאריות הזרעים יהוו מצע לזרעים הנובטים ולשורשים, וירימו את הנבטים.
  7. כאשר הנבטים מגיעים לגודל של כ- 15 ס"מ אפשר לקצור אותם.
  8. אפשר להשתמש בכל הנבט, גם בשורשים, לעשיית המיץ.

מיץ נבט חיטה -שימושים מעשיים

  1. שתיית המיץ ראה לעיל.
  2. עשב חיטה יעיל  : על ברכיים ומפרקים כואבים אפשר לשים תחבושות, או על פצעים סגורים בעור.
    מרטיבים את שאריות עשב החיטה היבש היוצא מסחיטת המיץ, או חתיכת צמר גפן - במיץ, סוחטים קלות ושמים על המקום הכואב. שמים על זה ניילון, כדי למנוע לכלוך הבגד על ידי מיץ עשב החיטה וקושרים בתחבושת. המיץ פועל בערך במשך שעתיים. טוב להחליף את התחבושת 3 - 4 פעמים ביממה ולהתמיד בכך 5 עד 10 ימים לפי הצורך. זה עוזר מאוד.
  3. עשב חיטה  יעיל  נגד קשקשים ופגעים אחרים בעור הראש.יש לשפשף על הקרקפת .
  4. עשב חיטה יעיל בטיפול נגד "אקנה". למרוח את המיץ על הפנים מספר פעמים ביום ולהשאירו 15 - 30 דקות.
  5. אפשר לטפטף מיץ מסונן לאוזניים - במקרי התקררות קלה, רק בהשגחת מומחה.
  6. אפשר לעשות שטיפות וגינאליות (בתוך הנרתיק) במקרה של דלקות חוזרות (הדבר דורש הסבר אישי).
    טיפולים אלה יעילים מאוד רק אם האדם ניזון ממזון חי,

חוקנים "השתלות" ושטיפת מעיים - קולוניק

אחת הדרכים היעילות ביותר לנקות את המעיים משאריות רעליות וחיידקים מזיקים - הוא החוקן. החוקן ידוע בתרביות עתיקות. אנו מכירים אותו כ"תרופת סבתא". חוקן עם מים עושים רק בשעת הצורך, או כאשר נמצאים בתוכנית ניקוי בהדרכת מומחה. אין הוא אמצעי שמאמצים אותו בחיי היום יום.

בתוכנית שלפנינו, איננו עושים חוקני מים בלבד, אלא מוסיפים לחוק המים אמצעי נוסף והוא "השתלה של מיץ עשב החיטה". (על היתרונות הוסבר בחלק ג'). אין לעשות חוקני מים בלבד יותר מפעם או פעמיים הם חייבים להיות מלווים בהשתלות. ה"ההשתלה" של המיץ מעמיקה מאוד את פעולת הניקוי במעי הגס ותורמת רבות לחיזוק וניקוי הכבד.

טיפולים אלה מחייבים לימוד, הדרכה מקצועית והשגחה. אפשר לרכשם בסדנאות, ואין לעשותם ללא הדרכה נכונה.

חוקן מים והשתלת מיץ עשב החיטה

מטרת החוקן הוא להוציא את הצואה הנמצאת במעיים ולאפשר את כניסת מיץ החיטה למעי נקי. לאחר שטיפת המעי בשני ליטר מים, מכניסים בו כ - 100 מ"ל מיץ חיטה (כחצי כוס).

אדם בריא - טוב שיעשה נקוי המעי הגס פעם בשנה במשך שבוע - שבועיים, וישמור על תזונה נכונה. מי שחולה במחלה כרונית קשה, צריך לעשות את הטיפול מס' חודשים בהתאם למצבו. בזמן ניקוי מעיים יש אנשים שאין להם צואה באופן טבעי, ולאחרים יש הפרשת צואה. הדבר שונה מאדם לאדם ושני המצבים בסדר. כמפסיקים את הניקוי לאחר מספר מועט של ימים המעי הגס חוזר לתפקודו כרגיל, ולרוב בצורה משופרת. ההרגשה לאחר הניקוי היא יותר מרץ, קלות ורעננות. כל המערכות מתחזקות לרבות מערכת החיסון. יש מחלות שאפילו נעלמות. אחרי טיפול ממושך, רב הסיכוי להטבה גם במחלות קשות.

טוב להתחיל בניקוי מעיים, כאשר לא אוכלים מזון מוצק ושותים מיצים בלבד. אפשר להתחיל ב - 2 - 3 ימי מיצים, ואחר כך לשוב למזון רגיל לפי השיטה.

שטיפת מעיים - קולוניק

אלה שטיפות מעיים עמוקות יותר הנעשות רק על ידי מטפל שהתמחה לכך. דרך מכשיר מיוחד, מוחדרים מים אל המעי הגס, דרך פי הטבעת ומוצאים ממנו מספר פעמים. על ידי כך המעיים נשטפים ביסודיות. לאחר טיפול זה חשוב לעשות "השתלה".

התדירות של טיפולי הקולוניק וכמויות המיץ המוחדרות ב"השתלה" שלאחריו, צריכים להיקבע ע"י תזונאי מומחה בשיטה. החוקנים וההשתלות מזרזים את תהליכי הניקוי ומקילים על סילוק הרעלים.

טיפולים אלה אינם מיועדים לילדים ואסורים על נשים בהריון.

לנשים בזמן מחזור, לא מומלץ החוקן, אך אין בו כל נזק, והוא נתון להחלטתה של האישה.

כמה מילות עידוד..

לרוב האנשים יש מעין מחסום פסיכולוגי או סלידה מחוקנים. התנסות בחוויית הניקיון הפנימי וההרגשה הכללית המלווה את הוצאת הרעלים - היא הפיצוי. חוק הוא בטוח, יעיל וזול ומעשי מאוד כשיש בו צורך, בתנאי בית. כאשר מרגישים ששפעת מתקרבת - חוקן ,ויומיים מיצים עשויים למנוע את המחלה.

למי שעברו ניתוח בטן מכל סוג שהוא - אסורים עליהם חוקנים ושטיפות מעיים על דעת עצמם. הם חייבים להיוועץ במומחה

חדש על המדף!
ספר חדש ומעניין לשוחרי הבריאות הטבעית!

מדע והתחדשות

מאת: ד"ר פנינה בר סלע
שיטות ניקוי גוף ורפואת תדרים
מדריך מקיף ועזרה מעשית להתחדשות
לריפוי ולמניעת מחלות בדרך טבעית
הוצאת פוקוס.

ניתן להשיג עכשיו במחיר מוזל - 60 ש"ח בלבד!

בטל' 04-9833317


ד"ר פנינה בר סלע והתזונאית רחל אנטמן


כל הזכויות שמורות ל-"התחדשות" | עיצוב אתר ומערכת ניהול תוכן - אלי-קום